Retreats

Yogavakantie in Spanje 2024

Periode: 7 t/m 14 juni 2024
Critical Alignment Yogaweek in een van de mooiste natuurgebieden van Spanje!

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan deze yogavakantie.

Een week lang iedere dag critical alignment yoga, heerlijk vegetarisch eten, prachtige natuur en een verblijf in een mooi verbouwde boerderij die van alle gemakken is voorzien!

Accommodatie
De prachtig verbouwde boerderij ligt in het natuurgebied Font Roja, dat zich op 840 meter hoogte bevindt in de provincie Alicante. Aan deze yogavakantie doen maximaal 12 deelnemers mee. De locatie heeft comfortabele slaapkamers. Er zijn twee eenpersoonskamers met een gedeelde badkamer, drie tweepersoonskamers (met aparte bedden) met ieder een eigen badkamer en een vierpersoonskamer met badkamer.

Er is een gemeenschappelijke woonkamer met bibliotheek. Op de verschillende terrassen kun je genieten van het uitzicht en tussen de olijfbomen is het heerlijk relaxen in de hangmatten. Voor wat verkoeling badder je loom in het overdekt zwembad.

Kortom de ideale plek om helemaal tot jezelf te komen!

De eigenaren van deze locatie zijn de Nederlandse John en Helen. Sinds 2017 wonen ze op deze prachtige plek met hun twee katten (deze lieverds komen uitsluitend in de woonkamer en buiten). John en Helen hebben hier al vele yogagroepen ontvangen.

Catering
Helen is een gepassioneerde kok en verzorgt met veel liefde alle vegetarische maaltijden. Bij deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, snacks en diner. Heb je een voedselallergie, geef dat bij je aanmelding door en dan houdt Helen daar rekening mee.

De yogalessen
De yogazaal met uitzicht op de prachtige natuur is voorzien van alle Critical Alignment Yoga (CAY) materialen.  Deze zaal is de droom van iedere yogadocent en yogi! Er is vloerverwarming (alhoewel dat niet nodig zal zijn) en door de openslaande deuren (en door de hoge bergligging van de locatie) is er een natuurlijke ventilatie.

Iedere ochtend beginnen we daar met een meditatiesessie. Na het ontbijt volgt er een CAY les van 1,5 uur. Op drie middagen is er een yogasessie voor het diner. De yogalessen zijn geschikt voor alle niveaus. Je zult merken dat je yogabeoefening zich zal verdiepen door het in deze week dagelijks te doen.

De yogalessen worden verzorgd door Lisa Visser. Zij is eigenaar van de yogastudio Fabulous Yoga in Amsterdam en geeft regelmatig yogales tijdens yogavakanties.

Overig programma
Na de lunch is er tijd om de omgeving te verkennen of om heerlijk in een hangmat een boek te lezen!
Stop behalve je yogakleding ook wandelschoenen in je koffer! John is namelijk een enthousiast wandelaar en neemt de groep graag mee om de omgeving te verkennen. Tijdens deze week kun je -vrijblijvend-  deelnemen aan drie gezamenlijke middagwandelingen, met een keuze uit:

  • De vallei wandeling (1 uur). Hierbij passeer je een aantal enorme steeneiken. 
  • Een ruïne wandeling naar het klooster bovenop de berg, (1,5 uur). Je wordt hier beloont met een prachtig uitzicht.
  • De Ruta Verde wandeling.  Dit traject was ooit bedoeld voor een treinroute. Je wandelt zowel in de open lucht als door tunnels die dwars door de bergen lopen.
  • Een wandeling door het nabijgelegen stadje Alcoy. John vertelt je over de geschiedenis van de stad. De stad kent diverse bezienswaardigheden en het is heerlijk toeven op een van de terrassen op de Placa de Dins.

Je boekt de reis via Yoga op de Berg (de locatie)

Praktische informatie
Aankomstdag: 7 juni 2024
Vertrekdag: 14 juni 2024
Aantal deelnemers: minimaal 5 en maximaal 12