Critical Alignment Therapie

Heb je lichamelijke en/of stress gerelateerde klachten en ondervind je daar zoveel last van dat de reguliere yogalessen net iets te uitdagend zijn? Of wil  je heel gericht werken aan je lichaamshouding in relatie tot dagelijkse bewegingen? Dan kunnen de yogatherapielessen een hele zinvolle oplossing voor je zijn.

De lessen zijn gebaseerd op Critical Alignment Therapie (CAT), dit is een methode die ontwikkeld is door Gert van Leeuwen, grondlegger van Critical Alignment Yoga.

Deze methode gaat er van uit dat een vrije beweging van het lichaam van gewricht tot gewricht wordt doorgegeven.  Bewegingsspieren zijn in staat spanning los te laten en de dieper gelegen houdingsspieren kunnen vrij kracht geven en de gewrichten ondersteunen.  Observeer eens een jong kind dat net kan lopen.  De wervelkolom  is uitgelijnd, het relatief grote hoofd wordt moeiteloos door het lichaam gedragen. Lopen ontstaat bij een jong kind vanuit een reflexkracht.

Helaas kan in die vrije beweging in de loop van het leven een verstoring ontstaan.  Je kunt terechtkomen in stressvolle situaties en/of je kunt (vaak ongemerkt) een verkeerde lichaamshouding aannemen.  Als dit maar lang genoeg blijft aanhouden kan dit ernstige klachten veroorzaken. Bijvoorbeeld RSI (CANS), rug-, nek- of schouderklachten.

Tijdens de yogatherapielessen doe je oefeningen die je helpen de spanning in de verstijfde spieren los te laten en kun je inzicht krijgen in je vaak onbewuste strategieën in houding, ademhaling en beweging. Als de bewegingsspieren zich kunnen gaan ontspannen ontstaat er weer ruimte voor een vrije uitgelijnde beweging  en houding.

Tijdens de lessen gebruiken we hulpmiddelen zoals stripjes, blokken, rollen en hoofdstandbankjes.

Er wordt niet gewerkt naar de klassieke yogahoudingen (de asana’s) maar de oefeningen zijn gericht op dagelijkse bewegingen.

Werkwijze
Intake
Na aanmelding begin je met een intake.  Dit is een privé sessie die begint met een gesprek om inzicht in je klacht(en) te krijgen. We doen vervolgens enkele oefeningen die gericht zijn op jouw aandachtspunten. Ook geven we je advies welke oefeningen je thuis zelf nog kunt doen.

Vervolgens kun je meedoen  met de  therapielessen of raden we je aan nog een extra privéles te volgen en dan door te stromen naar de therapielessen.

Duur intake: 1 uur

Therapielessen
De lessen zijn alleen toegankelijk na een intake.  Er worden oefeningen binnen je huidige mogelijkheden aangeboden. Tijdens de lessen is er ruimte voor individuele begeleiding, uitleg en het beantwoorden van vragen.

Duur therapieles: 1 uur

Nadat je 10 lessen gevolgd hebt, is er een korte individuele evaluatie. Op basis daarvan kun je besluiten door te gaan met de therapielessen, thuis zelf te gaan oefenen of door te stromen naar de reguliere lessen.

Praktische informatie

Lesrooster therapielessen:
– Maandag 08:00-09:00 uur
– Woensdag 19:15-20:15 uur

Kosten:
Intake en 10 therapielessen: € 210,00
Dit is inclusief:
Intake/privésessie van 60 minuten
10 therapielessen (13 weken geldig)

Intake/privésessie van 60 minuten: € 65,00
(indien je besluit niet deel  te nemen aan de groepslessen)

10 therapielessen: € 150,00
Dit is een vervolg op de eerste reeks therapielessen.  Met een geldigheid van 13 weken.

Wil je een afspraak maken voor een intake? Stuur ons een mail en we nemen z.s.m. contact met je op: info@fabulousyoga.nl